Облицовки (siding) Crane

Винилната облицовка (siding) представлява изработено от поливинилхлорид твърдо покритие (плоскост, панел), което се използва за облицоване на сгради и замества традиционните строителни мазилки и изолации. Тя е подходяща както за фасади на новоизграждащи се сгради, така и при реконструкция на стари постройки. Ако боядисате фасадата на дървена къща с боя на маслена основа, покритието трае 2-3 години, след което започва да се напуква и бели. Боядисването се повтаря през няколко години и след 10 нанасяния на боя, сградата вече не изглежда добре. Покритията се наслояват едно върху друго. Пропуканата стара боя предразполага още по-бързото падане на новата, а свалянето на предишното покритие с пистолет е трудоемко и скъпо.

По-трайните специализирани бои също не са евтини. Ето защо би било практично да се насочите към облицоване на старата сграда с винилна облицовка (siding).

Материалът не се изменя от влага, не благоприятства развитие на плесени и не се уврежда от насекоми. Успешно се използва в климатични зони с температури от - 40° C до + 50° C . Винилната облицовка (siding) е пожаробезопасна. При въздействие на огън се топи, като не се възпламенява и не поддържа горенето. Хигиенно е безопасна и при предвидените условия на ползване, не отделя вредни за здравето вещества.
Много важни за качествата на облицовката са специалните добавки, които в голяма степен забавят стареенето на материала. Те действат така, че свойствата на винилната фасада не се променят през целия период на експлоатация – срок, многократно по-дълъг от този на традиционните методи на изолиране и измазване.

Фасадата от винилни облицовки (siding) придава на сградата идеално завършен и чист външен вид.
Панелите са изрядно подредени, без никакви пролуки. Този ефект се постига благодарение на различните профили на винилните плоскости. Те дават възможност да се облицоват всички части от фасадата, като се правят прецизни преходи между отделните повърхности, без да се нарушава общия синхрон в подредбата на елементите.
Панелите са изработени с малки отвори, през които вентилацията се извършва без допълнителни устройства. Изолационните материали, с които обикновено се съчетава винилната фасада, многократно намаляват топлинните загуби и имат шумоизолационен ефект.

Едно от многото предимства на нашите облицовки (siding), е именно разнообразието от цветове, което дава възможност за различни решения. Отделните профили за една фасада са в един или повече цветове, съчетани по избор. Така всяка сграда може да има свое оригинално излъчване и в същото време да създава стилово единство със съседните постройки .

Стилът на продуктите, техният цвят и гаранция играят важна роля при взимането ви на решение относно закупуването на обшивки от винил – както и дългосрочното работно представяне на фирмата, която стои зад тях и вашите инвестиции. До днес, над два милиона домове са обзаведени и притежават гаранцията на външни облицовки (siding), произведени от Crane ®.

 
 
Новини За нас Кариери Vynil Siding Institute